Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Generator de inspiratie

Membru Bizoo de 16 ani.
4.45
4 stars: Foarte bun
22 pareri

Limestone Sunny Dream French Pattern Antichizat, 1.2 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

14399 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Calcarul este o piatra naturala ce are in componenta sa scoici si oasele creaturilor de mare, si a carei frumusete este definite de eleganta tacita a venaturilor rezultate in urma mineralelor depuse si a variatiilor subtile de culoare. Limestone-ul Sunny Dream are o culoare superba, crem, ce ofera flexibilitate in design, iar finisajul antichizat se incadreaza in spatii si forme diverse. Se poate folosi cu preponderenta in spatiile umede, datorita finisajului antiderapant, in bai si bucatarii, la placari de pardoseli si pereti. Pentru exterior, limestone-ul este o piesa la ea acasa. Foloseste-l la garduri, socluri, ancadramente si fatade de cladiri. Placile pe care le-ati achizitionat sunt 100% piatra naturala. Se pot monta la interior sau la exterior, sunt rezistente la solicitari mecanice, cicluri climatice si la actiunea factorilor de mediu.
Montaj
1. Asigurati necesarul de scule si accesorii de montaj (adezivi, solutii de tratare etc). Pentru mediul exterior si zonele umede se folosesc adezivi elastici si cu aderenta sporita ( clasa C2). In zonele cu umiditate scazuta se recomanda adezivi pe baza de ciment cu timp de alunecare redus (sub 0.5 mm) sau extins si aderenta standard (clasa C1). Culoarea adezivului se recomanda sa fie in concordanta cu culoarea placii.
2. Efectuati activitati pregatitoare asupra substratului (turnare sapa, montaj hidroizolatie, tencuire, decopertare, aplicare amorsa etc)
3. Pregatiti substratul, acesta trebuie sa fie curat, neted, uscat, fix si portant.
4. Se face un montaj la rece (partial), se verifica finisajul si coloristica
5. Placile cu grad de absorbtie mai mare se recomanda sa fie umezite pe spate cu apa curata folosind un burete.
6. Se imprastie adezivul pe placa, se poate aplica si pe stratul suport in functie de dimensiunea placii, folosind o gletiera cu dinti (tehnologia prin pieptanare).
Nivelul de acoperire a placii este de minim 95% pentru placi mari si placari in zone umede si minim 60% pentru placi mici.
7. Denivelarile care apar la placile mari se pot compensa prin adeziv.
8. Se incepe placarea din centru, placa se aseaza direct pe suprafata si se apasa usor pentru fixare, miscand-o eventual inainte si inapoi. Se foloseste un ciocan de cauciuc pentru fixare. Se verifica planeitatea. Excesul de adeziv se indeparteaza cu un burete umed. Montajul se executa cu rosturi (recomandat in cazul placilor nerectificate) sau cu rost de dilatatie. Fixarea rostului se face cu cruciulite.
Pentru montajul la cap de rand placile se debiteaza la dimensiunea dorita.
Post montaj
Intretinerea dupa montaj se executa in urmtorii pasi:
1. Curatare - se executa folosind detergenti specifici. Se indeparteaza reziduurile de adezivi si petele aparute in timpul montajului si post montaj.
2. Impermeabilizare se realizeaza pentru protejarea suprafetei la praf, apa, anumite pete. Se folosesc produse profesionale alese in functie de tipul pietrei, finisaj, locul de montaj.
3. Intretinere si indepartarea petelor aparute la utilizarea suprafetelor se realizeaza ori de cate ori este nevoie cu folosirea unor detergenti specializati.
Ghid de verificare a operatiunilor de montaj
1. Verificati alegerea adezivilor, conform caracteristicilor acestora, a locului de montaj, a substratului si a compatibilitatii cu dimensiunile placilor
2. Verificati efectuarea activitatilor de pregatire (daca este cazul): decopertare placare veche, aplicare hidroizolatie, tencuire
3. Verificati pregatirea substratului. Daca substratul este din beton este necesara o perioada de uscare de minim 28 de zile. Substratul de lemn trebuie sa fie rigid iar suprafata de placat rugoasa.
4. Verificati tehnologia de executie, montajul se va realiza folosind tehnologia prin pieptanare si nu cea cu mamaligi.
5. Verificati asezarea modelului pe suprafata.
IMPORTANT: urmati instructiunile de mai sus pentru un montaj corect si o intretinere adecvata.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura