Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Generator de inspiratie

Membru Bizoo de 16 ani.
4.45
4 stars: Foarte bun
22 pareri

Pavaj ecologic, 55 x 38 cm - gri

0 stars: 0.00 din 0 pareri

7616 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Pavajul ecologic se foloseste pentru stabilizarea zonelor verzi, inlocuind pavelele din beton care tind sa se incinga si sa determine uscarea ierbii din imediata vecinatate.
Este preponderent utilizat in gradini, parcari, drumuri de acces, padocuri, alei, parcuri, zone verzi, intrari garaj.
Pentru executia stabilizatoarelor a fost aleasa polietilena de inalta densitate (HDPE) care are o conductivitate termica scazuta (nu transmite caldura) protejand in acest fel spatiul verde dimprejur.
Structura este modulara, in forma de dreptunghi, cu dimensiuni calculate la 55x38 cm (suprafata dreptunghi = 0.21 mp, un mp fiind acoperit de 4.76 structuri) pentru o rezistenta maxima, fiecare modul avand forma hexagonala, de fagure, cu latura de 3 cm si inaltimea de 3.2 cm (max 5.1 cm cu ancora de fixare integrata). Greutatea unui dreptunghi este de 0.9 kg iar 1 mp cantareste 4.3 kg. Produsele se executa prin injectie, conform standardelor in vigoare, din materiale reciclate.
Adauga la aceste date rezistenta la radiatii UV, conductivitatea termica de max 1% la 50 C, precum si cele 170
t/mp suportate la compresiune si vei avea imaginea unui pavaj de super-calitate si ecologic.
Pentru montaj substratul trebuie pregatit in mod profesional. Uzual se folosesc piatra concasata si pietris, compactate, in strat cu grosime de 20 - 40 cm, care asigura un drenaj bun. In zonele de utlizare a vehiculelor se recomanda o folie din material geotextil netesut de 300-500 g/mp, asezat peste stratul de piatra concasata si pietris. Baza pentru pavajul ecologic este un amestec de nisip si piatra sparta cu grosimi de 5-7 cm, acesta se aseaza deasupra foliei. Se niveleaza la temperaturi de peste 3C. Deplasarea foliilor este limitata de folosirea unor borduri iar dilatarea este asigurata de un spatiu de 2-5 cm asigurat la montaj.
Abia dupa efectuarea acestor pregatiri se trece la montajul propriu zis, acesta se realizeaza fara folosirea unor scule suplimentare. Desi ancorele sunt integrate in structura, pe pante (maluri) poate fi necesara o fixare suplimentara. Materialul se poate debita cu usurinta folosind un fierastrau manual. Fagurii se umplu cu un amestec de nisip, turba si pamant (proportii aprox 40/30/30 %), alveolele se uda inainte de insamantare, folosindu-se si un ingrasamant pentru cresterea ierbii. Ulterior amestecul folosit pentru umplerea foliilor se compacteaza cu 1 cm, lasand spatiu pentru cresterea ierbii.
Se livreaza in 2 culori: verde si gri.
Pavaje ecologice durabile si rezistente numai la PIATRAONLINE, generatorul tau de inspiratie si creativitate !
Trimite mesaj
Din Gura in Gura