Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
1.88
2 stars: Prost
8 pareri

Adeziv pentru placari ceramice la interior - Weber Set ST10

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1547 lei
Descriere
Domenii de utilizare

Se utilizeaza pentru lipirea placilor de gresie, faianta si materiale de constructii similare cu absorbtie 2 normala (Clasa BII, BIII) si dimensiuni de pana in 900 cm (30 x 30 cm), in locuinte si spatii publice, pe pereti si pe pardoseli, la interior. Se aplica pe suporturi avand ca liant cimentul: suprafete de beton, beton usor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, sape de ciment.

Pregatirea suportului

Suprafata suport trebuie sa fie curata, nedeformabila, uscata, fixa si lipsita de substante antiaderente (grasimi, bitum, praf, etc.). Betoanele trebuie sa aiba varsta de maturizare, sapele o varsta de minim 28 de zile, iar tencuielile absorbtie medie. Se vor indeparta in prealabil straturile cu rezistenta mecanica slaba. Neregularitatile pana la 1 cm se pot repara cu weber.set ST10 cu o zi inainte de placare. Fetele placilor ceramice trebuie sa fie curate, fara urme de grasimi, uleiuri, praf sau alte impuritati. In cazul tratarii suprafetei suport cu grundul de amorsaj weber GR100 inainte de placare, se asteapta uscarea completa a acestuia.

MOD DE PREPARARE SI DE LUCRU

Se toarna continutul unui sac in cca. 6 - 6,5 litri de apa curata, rece si se amesteca cu ajutorul unui mixer electric pana se obtine un amestec omogen, fara aglomerari. Dupa un repaus de cca. 5 minute, se reamesteca. Mortarul adeziv astfel obtinut se intinde pe suprafata suport cu ajutorul unei mistrii canelate. In cazul in care suportul este denivelat, adezivul se va aplica atat pe suport cat si pe placa. Placile se fixeaza pe suprafata de contact prin apasare manuala, miscandu-le pe stratul de adeziv (la nevoie utilizand un ciocan de cauciuc), pana la obtinerea unei suprafete plane. Placile trebuie asezate in stratul de adeziv in limita timpului deschis (inainte de a se forma crusta pe suprafata adezivului). Pentru a asigura o suprafata de contact corespunzatoare, adezivul trebuie sa acopere min. 65% din intradosul placii. Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore, utilizandu-se chiturile din gama weber.color.

RECOMANDARI

Lucrarile vor fi executate la o temperatura a aerului si a suportului de la +5oC pana la +30oC si se vor evita conditiile meteo nefavorabile (ploaie, zapada, vant puternic, expunerea directa la razele solare). Suprafetele placate vor fi protejate impotriva inghetului timp de 24 de ore. Mortarul proaspat se va indeparta de pe suprafetele placate si din rosturi, in cursul aplicarii, folosind apa curata. Suprafetele devin practicabile dupa 24 de ore si pot fi expuse la solicitari medii dupa cca. 7 zile. Uneltele folosite se spala cu apa imediat dupa utilizare.

COMPOZITIE

Adeziv sub forma de pulbere de culoare gri, pe baza de ciment, cu adaosuri minerale si rasini sintetice, aplicabil in pat subtire si mediu.

DATE TEHNICE

Aderenta initiala prin tractiune: 0,5 N/mm2
Aderenta prin tractiune dupa imersie de apa: 0,5 N/mm2
Aderenta prin tractiune dupa actiunea caldurii: npd
Aderenta prin tractiune dupa cicluri de inghet-dezghet: npd
Alunecarea: < 0,5mm
Timp de punere in opera: cca.60 min
Timp deschis: cca.15 min
Timp de ajustare: cca. 5 min
Placarile devin practicabile dupa: cca.24 ore

TERMEN DE VALABILITATE
12 luni de la data fabricatiei in conditii de depozitare pe paleti de lemn, in mediu uscat
Trimite mesaj
Din Gura in Gura